Галерея-магазин ексклюзивних предметів інтер'єру
097 255 18 50
УкрРусEng

Виробники

Інформація: Ваш браузер не приймає cookies. Щоби покласти товар(и) в кошик і купити Вам необхідно ввімкнути cookies.
Гончарі

Пошук

Вхід / Реєстрація





Кошик

До кошика
Ваш кошик пустий.

Новинки

Інформація: Ваш браузер не приймає cookies. Щоби покласти товар(и) в кошик і купити Вам необхідно ввімкнути cookies.
Помилка: Failed to retrieve the Currency Converter XML document.
Посуд arrow Турки (джезви) arrow Турка для кави "Мавка"

Турка для кави "Мавка"


170 грн

   Турка для кави "Мавка" - ручної роботи.

   Матеріал: чорна (гаварецька) кераміка.

   За бажанням замовника ми можемо змінювати об’єм та візерунок турки для кави.

   Турка для кави ручної роботи і випалюється під конкретне замовлення, тому доставка буде виконана в межах від 10 до 30 робочих днів.

   В галереї "Моя Хата" крім турки, ви також можете придбати інший посуд ручної роботи, виготовлені кращими українськими майстрами. Якщо серед запропонованих товарів немає того, що ви шукаєте, ми обов'язкового зробимо це на ваше замовлення!!!

   Каву можна заливати окропом і холодною водою, пити з цукром або без нього, варити або запарювати, проте найсмачніша кава – це кава, зварена в джезві на розжареному піску (кава по-турецьки). Коли ви спробуєте таку каву, ви зрозумієте, чому справжні гурмани п'ють каву, приготовлену в турці. Якщо ви вважаєте себе справжнім поціновувачем чорної кави, то вам обов'язково необхідно купити турку.
   Турка, інша назва джезва — посуд для приготування кави по-турецьки. Турка чи джезва – ніхто точно не скаже, як правильно називати цю посудину. Існують теорії, що назва "джезва" прийшла із Єгипту, а "турка" з Вірменії. Як зрозуміло з назви, цей посуд за походженням зі Сходу. Саме там почали варити каву із зерен. Спершу варили у банячку (каструльці). З часом, задля зручності, у банячку ліквідували одну ручку. Ту, що залишили, видовжили і сформували так, щоб зручно було тримати турку. Пізніше помітили, що при звуженні отвору джезви на певній висоті і розширенні країв, кава виходить смачнішою і запашнішою. Таким чином джезва набула сучасних форм.
   Смак кави в значній мірі залежить від рівномірності прогрівання дна турки. Саме для цього придумали турки-джезви з подвійним дном. Проте ми радимо піти ще далі і купити джезву із кераміки. Швидкість прогрівання такої турки оптимальна. Глиняне дно турки забезпечує рівномірність прогрівання – кава порівняно швидко вариться і ще довший час не холоне опісля. Більше того, ще близько хвилини кава буде запарюватись у гарячій воді, віддаючи весь свій аромат і смак.
   Особливо важлива форма турки, яка історично склалася: широка знизу, поступово завужена до верху. Найвужче місце знаходиться за сантиметр до верхнього краю турки. Обґрунтувати правильність такої форми легше від супротивного, розглянувши процес заварювання кави в посудині з широким горлом. У такій посудині:
   • у летких ароматичних речовин більше можливостей для випаровування, оскільки більша площа відкритої поверхні;
   • шапка з піни, що утворюється, розтікається по поверхні тонким шаром, гірше захищаючи рідину;
   • при нагріванні не помітне піднімання піни, оскільки при великій площі висота піднімання не впадає в око.
   Щоб приготувати каву у турці слід дотримуватись певних правил. Перед першим використанням ретельно вимийте турку і висушіть. Вода для заварювання кави має бути м'якою, краще артезіанською. Не використовуйте відстояну або кип'ячену воду. Варити каву в джезві слід на слабкому вогні, до утворення піни (92 – 96°С), не доводячи до кипіння. Подавати каву потрібно гарячою, заздалегідь перемішавши, інакше весь міцний напій залишиться на дні.
   Єдина умова – не готувати каву на відкритому вогні – бо це може призвести до того, що керамічна турка трісне.

УВАГА! Виготовлена на ваше замовлення турка для кави не буде точною копією тієї, що зображена на фотографії.



Нравится



Рецензії покупців:

Ще нема рецензій на цей товар.
Будь ласка, ввійдіть, щоб лишити свою рецензію.